Rpg příběhy

Jsme skupina hráčů, kterou spojuje záliba ve hraní TTRPG her s důrazem na hraní rolí, vcítění se do postav a improvizaci. Pořádáme dětské LARPové tábory a festival Brnocon.

Larp Soustředení 2024 – Před branami Selehosu

Další naše LARP víkendovka, kde si můžete zahrát nejen s mečem, ale také slovem. Příběh tohoto víkendu se bude odehrávat před branami města Selehos. Budeme zkoumat, jak se do města dostat, a i se zde jistě odehraje důležitá a napínavá část příběhu.

Děti si budou moci vyzkoušet své dovednosti, detektivní a logické myšlení, luštění hádanek, ale ani meče a luky nenecháme tento víkend zahálet. Bude třeba bojovat, to je jisté. Takže se můžete těšit i na souboje a zajímavé hry.

Celá akce je vedena zkušenými vypravěči a zapadá do našeho příběhu. Jde však o volné pokračování. K účasti není nutná znalost předchozího děje.

Kdy: 7-9.6.2024

Kde: Veverská Bítýška

Objednání: Na eshopu

Pro objedání je nutné vyplnit formulář: odkaz na formulář

Co se děje?

Poté, co skupina dětí (na poslední víkendovce) osvobodila Kopec tří přísah, putují nyní všichni k městu Selehosu, největšímu městu v této oblasti, kterému vládne hrabě Rikner.

Zdá se, že vstoupit do města není jednoduché. Objevila se zásadní překážka. Ti, kteří projdou touto zkušeností, mohou získat nejenom cenné informace využitelné v další části příběhu, ale také něco speciálního, co jim může pomoci ve hře, až dojdou do samotného města. Je jisté, že o zážitky nebude nouze.

Bude zde probíhat mnoho questů a rozhovorů mezi hráči a příběhovými postavami. Nebude úplně jednoduché rozluštit a vyřešit zadané úkoly. Tentokrát jen meče nepomohou. Bude třeba pečlivě zvolit správný jazyk a slova a dobře vybírat své spojence a protivníky.

Popis akce

Připravili jsme pro vás akci plnou zážitků a nových zkušeností. Tato víkendovka se odehrává v mezidobí našich táborů. Jedná se především o LARP (Live Action Role Play) akci zaměřenou na hraní rolí, souboje a zažívání zajímavých událostí. Děti, které s námi již byly na táboře, mohou pokračovat ve svých postavách a dále je rozvíjet. Nováčci ale nepřijdou zkrátka – mohou získat výhody do hry pro náš následující tábor a také si vyzkouší, jak to na táborech probíhá, naučí se základní zacházení s LARPovou zbraní a seznámí se s příběhem.

Víkendové akce máme 4x do roka, dvě na jaře a dvě na podzim. Počet dětí je zde omezen z důvodu kapacity ubytování. Na tuto výpravu pobereme tak 20 – 30 dětí. Tak neváhej, přidej se k nám, přihlaš se a pojď s námi zažívat dobrodružství, na jaké budeš ještě dlouho poté vzpomínat.

O čem to bude?

Děti si vyberou a vytvoří svou postavu – bojovníka, kouzelníka, druida či další z nabídky. Svou postavu mohou postupně rozvíjet. Získávají za ní zkušenosti, sbírají poklady, peníze či informace. Postava, i to co získají, jim zůstává pro další naše akce. Nováčci ale rozhodně nebudou v nevýhodě. Dostávají do začátku balíček vybavení a poměrně rychle mohou mít postavu na dobře hratelné úrovni s adekvátním vybavením. Jde hlavně o to, jak aktivní ve hře budou.

Také používáme vlastní systém hry, který jsme vyvinuli a testovali. Více se o něm dozvíte na našich stránkách www.rpgpribehy.cz

Jaké povolání a rasy si můžete vybrat? Co budete potřebovat? Zde je podrobný popis.

Zde najdete program akce.

© RPG PŘÍBĚHY 2023